09:48
Супервізія: професійна підтримка і професійний розвиток педагогів

Із метою здійснення професійної підтримки та розвитку педагогічних працівників 18 листопада 2021 року в нашому закладі проведено супервізію. Супервізором запрошена Романюк Світлана Володимирівна, завідувач відділу з питань управлінської діяльності та інклюзивної освіти ВІППО.

Ідея супервізії виникла у відповідь на виклики сучасного освітнього процесу, потреби формування інклюзивної компетентності вчителів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

На початку заходу було визначено його мету й завдання, а також взаємні очікування від участі в ньому.  Під час зустрічі здійснено консультування учителів, які працюють в інклюзивних класах, з актуальних питань впровадження Концепції НУШ, сучасних технологій навчання. Особлива увага була приділена стратегіям, які сприяють інтелектуальному розвитку педагогів.

Співпраця з Світланою Володимирівною відбулась на основі постійного діалогу та рефлексії. Разом учасники заходу проаналізували досвід із проблеми шляхом обговорення, спостереження за взаємодії між учителем й асистентом учителя, асистентом учителя та учнями. Педагоги ставили супервізору запитання, які їх цікавили.

Світлана Володимирівна допомогла учителям розширити свій спектр методів, прийомів, поділилася новими навичками, стратегіями і знаннями, які можна використати в подальшій роботі.

Педагогічний колектив дякує Світлані Володимирівні за успішний досвід організаційно-методичного забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми проблемами.

Переглядів: 253 | Додав: csspro97ukrnet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar