10:51
День Соборності України
Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Олександр Олесь

22 січня 2021 року вся Україна відзначила 102 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій Української революції 1917–1921 років.

В умовах дистанційного навчання класні керівники провели  годину онлайн-спілкування на тему Дня Соборності. Учні і вчителі говорили, що таке незалежність держави, соборність та єдність.  Чому українському народові довгий час не вдавалося реалізувати ідею соборності? Яку роль ідея соборності відіграла на етапі сучасних викликів в період незалежності України.

Також, учні підготували святковий відеоролик в якому декламували вірші, а також продемонстрували тематичні малюнки. 

Проведені заходи подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

Переглядів: 223 | Додав: csspro97ukrnet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar